Familiebezoekjes altijd leuk!

In heel mijn leven ben ik op vele plekken op vakantie geweest. Zowel met mijn ouders als mijn vrienden en vriendinnetjes. Toen ik nog maar een peuter was had ik al mijn eerste vliegtuigreis erop zitten, dat was toen naar Ethiopië. In totaal ben ik in heel mijn leven 4 keer naar Ethiopië gereisd. Van de eerste 2 keer weet ik jammer genoeg niks meer vanaf maar er blijft altijd een verhaal bij me toen ik er voor de 2e keer was. Ik en mijn neefje waren altijd ondeugende jongetjes geweest die altijd kattenkwaad uithaalden.

Op een dag verveelde we ons en gingen we met de kippen spelen die altijd in de tuin rond liepen. Op een gegeven moment kwam een van ons met het idee om een van de kippen vast te binden met touw, en uit het niks gingen we toen rennen met de kip vastgebonden aan het touw. Paar keer door de tuin gerend, rond om en in het huis. Toen we het huis uit rende hoorden we een harde schreeuw in onze rug, we keken om en toen kwam mijn oma razend met een zweep achter ons aan. Na al dat geren waren we benieuwd wat er met de kip is gebeurd en uiteraard was de kip toen overleden. Dit verhaal wordt tot de dag van vandaag nog steeds besproken in de familie.

Naast Ethiopië ben ik 2 keer naar de Verenigde Staten geweest voor een familiebezoek, 1 keer met mijn vader naar Maryland/Washington en 1 keer met mijn moeder Naar Dallas. De ontmoeting van mijn vader en zijn broer was een emotioneel en prachtig moment omdat ze elkaar al 30 jaar niet hebben gezien. Ook ben ik 2 keer naar Zweden geweest waarvan een keer alleen en de andere met mijn moeder.574744_109859405824656_1720977816_n

My Block

Urban Bond Nederland staat voor muziek, kunst, cultuur en sport. Een nieuw project hiervoor genaamd My Block is nu van start gegaan. My Block bestaat uit Urban Dance en Panna, voor het onderdeel Urban Dance worden de deelnemende groepen een voor een als echte dansgladiatoren, met op de achtergrond urbandance music, het podium opgeroepen en presenteren hun groepschoreografie.

De choreografie mag muzikaal ondersteund worden door een eigen DJ, beatboxer en/of zanger(es). Een eigen mix op MP3/CD behoort ook tot de mogelijkheden. Wanneer dit niet mogelijk is word er uiteraard een DJ ingezet van het huis. Na het vertoonde dansmateriaal worden de choreografieën direct door driekoppige jury beloond met punten. De gegeven punten worden uiteindelijk bij elkaar opgeteld en het aantal punten laat direct zien waar de groep in het klassement staat.

Urban Soccer komt van voetbal en is een vorm van straatvoetbal, panna voetbal is ontstaan in Suriname. Het woord panna betekent in het “Surinaams poort”. “De panna is het geweldigste aan Urban Soccer.” Wat is een panna? Een panna kan zowel voorwaarts, achterwaarts als zijwaarts gespeeld worden (het ene been van de tegenstander staat voor het andere been).

Beide benen van de tegenstander mogen niet meer dan 5 cm van de grond te staan. In balbezit blijven betekent dat de bal weer aangeraakt moet worden voordat deze de tegenstander of het doel aanraakt. Het is toegestaan om de benen van de tegenstander te raken tijdens het poorten. Bij Urban Soccer Challenge draait het om actie, beweging, kunst, conditie, techniek maar vooral sportiviteit.

Nieuw baantje

Nadat ik heb gewerkt bij attractiepark de Efteling heb ik gesoliciteerd bij Etenstijd, voor de functie keukenhulp. Toen werd er gezegd dat ik daarvoor nog niet geschikt was omdat ik niet genoeg ervaring en kennis bezat over alle gerechten. Er was toen besloten dat ik kon beginnen met de functie afruim (opruimen van borden/bestek/glazen/bekers etc).

Tijdens de sollicitatie werd duidelijk waar Etenstijd voor staat: een uniek restaurant in Tilburg. Bij Etenstijd gaat het om heerlijk en gezellig samen eten. Je kunt dat doen in de stijlvolle en knusse ruimtes van het restaurant, zoals bijvoorbeeld de bibliotheek, Biljartkamer, whiskykamer en de Serre!

De Serre is een bijzondere lunchroom, waar het net een tikkeltje anders werkt dan ude meeste gewend zijn. De gasten worden bediend door een groepje hartelijke teamleden met een verstandelijke beperking wiens grootste plezier het is om het iedereen naar de zin te maken.

Bij het buffet is er een enorme keuze uit koude en warme voorgerechten, vlees- en visgerechten en heerlijke desserts. De meeste gerechten worden door de koks ‘live’ bereidt met dagverse ingrediënten. En daar mag er zoveel van gegeten worden als je wilt! Want er word niet betaalt bij Etenstijd voor wat er gegeten word, maar voor een vaste prijs voor 2 of 3 uur, incl. niet-alcoholische drankjes. Voor alcoholische dranken kan bij de bars gevraagd worden om een pasje, op dit pasje kan er geld worden gezet en zo alcohol bestellen.

Ook de jongere gasten worden in het zonnetje gezet. Zij kunnen zelf hun eigen eten en drinken pakken uit de kindertrein. Bovendien kunnen ze zich vermaken in Kindertijd. Dat is een speciale speelkelder met o.a. een ballenbak, theater, knutselbus, Ipads en nog veel meer! Kortom, Etenstijd is een van de beste restaurants van Nederland waar ik onder andere werk!

   Om beter een inzicht te krijgen!

De Rooi Pannen verhuisd

VERHUISD!
Jarenlang heeft de opleiding MCE (marketing, communicatie en evenementen)op het handelsgebouw op het campus van De Rooi Pannen gezeten. Maar na vele overleggingen is er besloten dat gebouw 5 te vol zit en daarom de opleidingen MCE en CBV (junior accountmanager) moeten verhuizen. Maar vanaf volgend schooljaar verhuisd CBV terug naar het campus en is het nieuwe gebouw volledig bestemd voor de opleiding MCE.

Er is gezocht naar locaties maar het beste en makkelijkst is het 2college wandelbos, ongeveer 300 meter van het campus af. Er is in de zomervakantie ongelofelijk hard gewerkt aan het verbouwen van klaslokalen, de aula etc. Er is aan kapitalen handige les middelen aangeschaft en er is een zakelijk lokaal ontworpen genaamd: @ The Office. Hier kunnen leerlingen aan hun verslagen werken, vergaderen en belangrijke gesprekken voeren (intern/extern).
at-the-office-3

 

MHBO
Ook is er een nieuwe onderdeel aan de opleiding toegevoegd namelijk: MBHO. Speciaal voor gediplomeerde HAVO-leerlingen is er de mogelijkheid in 5 jaar een MBO- en HBO Evenementen diploma te behalen. Het is een dagopleiding, niveau 4. Er worden theoretische lessen gegeven en daarnaast worden er ook evenementen uitgevoerd voor interne en externe opdrachtgevers. Uiteraard worden de reguliere vakken van het MBO gevolgd.

Daarnaast wordt met name het economische stuk verzwaard. Vakken als bedrijfseconomie en commerciële economie nemen een belangrijkere plaats in. Ondernemingsvaardigheden en beroepshouding worden getraind. Tevens worden de talen, Nederlands, Engels en Duits of Frans op een hoger niveau aangeboden. Met de NHTV zijn afspraken gemaakt voor een naadloze instroom in hun leerjaar twee. Feitelijk wordt de lesstof die de NHTV in het eerste leerjaar aanbiedt gespreid over twee MBO-leerjaren. Zo word de soepele overgang van MBO naar het HBO gewaarborgd.

INTRO

100 jaar!!!

Mijn opa is in oktober 2014 100 jaar geworden!!! Ik ben samen met mijn vader helemaal naar de hoorn van Afrika afgereisd naar het prachtige oude land Ethiopië. Het is ontzettend knap om in in een derde wereldland zo’n hoge leeftijd te bereiken. Met schaarse primaire behoeftes is een zeer sterke man door al deze jaren sterk gebleven. Stress en allerlei andere aspecten maakt hem niet uit. Het ging/gaat er altijd om, om altijd positief te denken, genieten met je familie en vrienden en vooral geen zorgen te maken wat de volgende dag, week of maand komen gaat.

Helaas is er geen feest georganiseerd ivm de gezondheid van mijn opa. Hij heeft een tijdje terug met het uitladen van auto onderdelen een onderdeel op zijn hoofd gekregen. Hij had een hersenschudding en heeft er de rest van zijn leven last van. Ook kan opa de laatste tijd kan niet goed eten en is zijn zicht afgenomen. Door al deze dingen kan er geen feest worden gehouden. Wel is er met de gehele familie afgesproken om in delen familie langs te komen zodat het niet te druk voor hem word.

In het verleden heeft mijn opa geen baantjes gehad in slechte omstandigheden waar 60/70% van het land wel z’n brood mee verdient. Mijn opa was bestuurslid van het parlement van Ethiopië. Hij regeerde mee wat er in het land verbeterd moest worden, had zakelijke gesprekken met allerlei hoge leden van het parlement. Zelfs werden er gesprekken gewisseld met mijn opa en de keizer op dat moment. Een hoge status in het land en in zijn wijk was het zeker. Vandaar dat mijn opa voor veel mensen in de wijk een voorbeeld en inspiratie is. In de familie is hard studeren altijd de nummer 1 geweest en zal altijd zo blijven.

leeuw
Staat symbool voor godheid en sterkte.